11 Things About Me

5/22/2013 12:42:00 AM
SOALAN DARI SHADIRA


1. Panggilan manja u all dekat rumah apa?
    -Adik , kudut 

2. Korang asal mana?

    -Johor 

3. Belajar dekat mana?

    -Matrik Tangkak

4. Prinsip hidup korang?

    -Errrr.... hee...

5. Boleh bagi tips kat shad tak untuk maintain UV 1k sehari? 

    -Em sory yee shad, saya tak femes, so tak tahu.. hee

6. Korang blogging sebab apa ya?

    -Untuk hiburan..

7. Kalau diberi peluang, destinasi manakah yang korang pilih untuk pergi melancong?
    -Mekah, boleh buat umrah atau haji

8. Definisi anda tentang CINTA?

    -Tak tahu lah.. hee

9. Nyatakan tiga perkara yang akan membuatkan anda happy.

    -Dapat tengok mak dan ayah bangga..
    -Dapat gather sama2 dengan family
    -Berjaya dalam hidup

10. Benda(things) yang korang paling sayang? (Cth: Iphone ke, dslr ke).

     -Tv

11. Apa pendapat korang tentang blog Shad? Sila komen. Serious takan marah.

     -Saya suka sangat purple... ^_^


SOALAN KEPADA MANGSA TAG SAYA :

  1. Pernah korek hidung senyap2 selepas itu selet di dinding bilik air??
  2. Adakah anda mase kecik2 dulu mempunyai bantal busuk?? atau masih ada sehingga sekarang..
  3. Pernah kentut senyap2 tak??
  4. Ngumpat kawan baik sendiri??
  5. Pernah sakat2 orang or membe??
  6. Kalau pernah, apa yang di sakat...?
  7. Suke gigit kuku...??
  8. Twitter, facebook, ke bloging?? paleng kerap duduk depan lappy
  9. Kenangan pahit dan kenangan manis yang tak dapat di lupakan. ?
  10. Boleh tolong tekan nie sekali je KLIK
  11. Terima kasih kalau klik.. Awak marah tak dengan soalan saya? gurau-gurau aje nie...



MANGSA TAG : 





Happy Birthday To Me

5/06/2013 08:46:00 PM
Hai . Tanggal 3/5 maka jatuhlah hari lahir aku yang ke 18 tahun.. Dah tua dah aku nie rupanya.. :D. Alhamdulillah, dah 18 tahun aku hidup di bumi ALLAH S.W.T ini. Sempena hari jadi aku , aku dan kawan-kawan telah menselebratenya di Marrybrown. hee, to je yang mampu, nak pergi yang mahal-mahal, tak ada duit. maklumlah., penganggur terhormat lah katakan.. Biasalah, aku pergi dengan dua rakan aku iaitu izah dan didie. Diorang je kawan yang aku ada nak pergi bersama-sama.. Malas nak tulis, jom je lah tengok gambar .. hee

Abaikan abang MB yang kat belakang tuh. tengah betulkan baju .. bhaha!!

okey , nie didie. suke penuhkan gamba dye kat handfon izah.. hu~

Gamba izah tak ada masa dekat MB. Dia memang segan-segan nak amik gamba. huu. Lepas kitaorang celebrate kat MB . Budak dua orang to dah rancang pulak nak kenekan aku. Pukul 3 didi amik aku dekat rumah. Sebelum itu, izah ada telefon suruh pakai baju putih lengan panjang. Aneh betul budak nie suruh aku baju lengan panjang dan warna putih bagai ni. mesti ada apa-apa nie. So, aku layan je lah kan, tanpa mengesyaki apa-apa. Selepas itu ,apa lagi terus lah diorang baling belon yang diorang dah isi dengan pewarna makanan agaknye. Habeh baju aku wane putih terus jadi wane hijau.. Hampeh.. dah baling belon, di baling lagi dengan tepung. Dah nak jadi cengkodok pulak aku rasa. Last sekali diorang baling gune 10 biji telur. Makk aii , cam tanak banyak pulak kan.. Dah memang jadi cengkodok aku rasa.. haha..

Belon , aku akan merindui kau nanti.. muahah


Auchh! abaikan muke kuh yang annoying ya amat too.. Terpakse kembangkan hidung , sengetkan mulut dan julingkan mata sebab nak menahan bau hanyir telur yang bercampur dengan tepung dengan aer pewarna... hahah...  Last-last, inilah hasilnya... bahaha!!.. 


P/S: Hari jadi korang nanti aku pekene hebat-hebat... muahahah!!!


CEPAT KLIK SINI !!










Jemput Singgah

5/02/2013 09:03:00 PM
sumber : We❤It

Hai , ini adalah entry ringkas sahaja . Alhamdullilah, selesai jugak 1st Giveaway By Izah & Ecah . Kepada para pemenang jangan lupa untuk tuntut hadiah anda ye. Rasa lege je bila semua nya dah tamat. Oh ye, korang , saya ada lagi satu blog, blog itu hanya untuk join Giveaway , Segmen dan contest sahaja. Blog ini tidak akan digunakan lagi untuk join Giveaway , Segmen dan contest. Hanya untuk peribadi sahaja. Blog saya yang kedua jangan lupa follow ye... 


kalau korang rajin follow lah blog tu. hee... okey , to aje. bye . salam.



1st Giveaway By Izah & Ecah

4/30/2013 08:33:00 PM
Bismillahirrahmaanirrahim.. Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang


TAMAT !!

http://2.bp.blogspot.com/-4eDJLXvaO-Q/UVhcTM_6OTI/AAAAAAAAB30/ovfGUqiP20c/s320/Untitled-2.gif
dengan lafaz Bismillahirrahmaanirrahim ,saya dan Izah lancarkan GA pertama kami ni . kami mencari ramai pemenang . 


Syarat
  • wajib follow blog saya dan Izah ( senang nak tahu perkembangan semasa :p )
  • wajib follow sponsor 
  • wajib like fanpage sponsor dan follow twitter sponsor ( bagi yang ada facebook  )
  • wajib follow twitter sponsor ( bagi yang ada Twitter )
  • wajib click link INIINI ,INI ,INI ( tunggu sampai habis loading .JUJUR TAW )
  • warganegara Malaysia 
  • buat 1 entry yang bertajuk "1st Giveaway By Izah & Ecah" .copy banner di atas dan link kan ke entry ni atau entry Izah.
  • tinggalkan link entry anda di kotak komen saya atau Izah .salah satu ya . ( jangan tinggalkan link entry anda dekat chatbox atau tempat lain selain kotak komen kami )
Follow Blog Sponsor 

YanaRynna Alsagoff | Mohd Zuhri | Faie | Bella | Nurul Imaniah |

Aina AireenSweetie's HandmadeWeen (follow gune button follow-tengok di sidebar bawah "Read me!") |  Pupeliyana Shop |
Sarina's CollectionFarah SyahiraZayani Zulkifli | Auni |
Stiha Solehah | IsmahD'va FashionistaBoutiqueAin | NSMA | 
Ain HamdanSister ShawlNorHaidaz


Like Fanpage dan follow twitter Sponsor



Pemenang di pilih melalui cabutan ,dan top refferal .sesiapa yang nak menang hadiah best kena lah rajin promote .hehe .kalau nak tag blogger lain boleh kalau tak nak pun tak apa . tarikh tamat GA ni  , 30.4.2013 pada jam 3 petang .so apa tunggu lagi .jom meriahkan GA kami ni :D








Pemenang 1st Giveaway By Izah & Ecah

4/30/2013 01:39:00 AM
Bismillahirrahmaanirrahim.. Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang



1st sekali ,nak minta maaf sebab tamatkan awal sehari .esok dan seterusnya kiteorang agak busy sikit so amek keputusan tamatkan awal dan umumkan awal . sorry yea .seperti yang korang tahu ,kiteorang pilih pemenang menggunakan kaedah cabut tangan .so tak ada tipu-tipu ,tak ada pilih kasih .fair . hadiah pun bertambah daripada 87 ke 91 !! 



click kalau tak nampak :p
Top Refferal

24. http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-izah-ecah.html
hadiah : topup RM 10 -tuntut SINI -
voucer diskaun rm10 jika membeli 3 pasang contact lens di Sarina's Collection   -tuntut SINI-

86. http://www.aisyahhumaira.com/2013/04/1st-giveaway-by-izah-ecah.html

hadiah : topup RM 5 -tuntut SINI -
diskaun rm5 jika membeli 2 pasang contact lens di Sarina's Collection   -tuntut SINI -

Random


*Header*




*Review Blog*



*Banner Kecil*


*Bloglist*

     -tuntut SINI-

*Topup RM5*


*Keychain*


*Tony Moly Lip Tint*


*voucer diskaun RM5 jika membeli 2 pasang contact lens di Sarina's Collection*


*Topup RM10*


*Gelang Tangan*


*Brooch Ribbon*


*Doodle*



*Topup RM3*


*Sehelai Baju*


*Baucar 10% Lolita Fairytale Collection



*Bookmarks*


*Vector*

-tuntut SINI -

*Bawal Pelangi*


*coklat*



pemenang doodle no 57 , sponsor sekarang tengah PLKN so mungkin dia bagi respon lambat . sila tuntut haiah masing-masing . cakap dengan sponsor macam ni :

Saya pemenang 1st Giveaway by Izah & Ecah
No & link entry :
menang apa ? :
Details :

kalau yang menang barang pos ,letaklah details .mana yang menang topup nyatakan maxis/celcom .yang menang blog review , bloglist dan blog stuf tak perlu letak details ,sampai yang "menang apa?" tu sahaja . sebarang pertanyaan boleh contact saya atau ecah .ada link fb dgn twitter saya kat sidebar tu .

terima kasih sudi menjoinkan diri . till then .assalamualaikum 






Pengumuman peserta 1st Giveaway By Izah & Ecah

4/25/2013 10:18:00 PM
Nak join? belum join... cepat2 klik banner kat atas nie... 30/4 nie TAMAT..




Alhamdulillah , ramai juga yang sudi join Giveaway pertama kami yang tak seberapa ini. Pada awalnye kami menganggarkan peserta tak sampai 50 orang to yang pemenag sikit je.. Oleh kerana, sambutan yang menggalakkan , peserta melebihi seratus,  kami bercadang untuk menambah lagi para pemenang.. kalau dah pemenang nya bertambah, sudah tentu lah kan hadiah nya pon bertambah.. :D Seronok tak? Kami akan mencari pemenang seramai 2 orang top referral dan 85 pemenang daripada cabutan tangan. Fair and square... okey. itu sahaja.. bye...










First Giveaway By Anadiera

4/21/2013 08:18:00 PM
klik banner sahaja yaa...


TAG :