hah..! betol ke..?

2/21/2013 11:09:00 PM
sumber:google

1.  ubat gigi boleh menghilangkan jerawat.. (>o<)


Hampir semua ubat gigi yang mengandungi bahan pemutih boleh menyebabkan iritasi pada  kulit.  oleh itu, jika korang nak   cube , sapukan ubat gigi pada jerawat , perlu diingatkan hanya ubat gigi  yang mengandungi formula biasa tanpa bahan pemutih sahaja digalakkan.. untuk hasil yang terbaik, pilih ubat gigi yang mengandungi salicylic acid. tapi lagi baik korang gune kan bahan  khas untuk hilangkan jerawat.. kann...... hehe... =='..      
            


p/s: nie untuk tambah pengetahuan je ... betul tak??


sumber:google

2. boleh mengoleskan krim mata pada kantung mata yang bengkak.. (>~<)

krim yang mengandungi antibiotik dapat mengurangi pembengkakkan pada kantung mata tetapi
pilihlah krim yang sesuai serta berpandukan nasihat daripada doktor atau ahli dermologi. ini 
baik untuk mengelakkan daripada iritasi....
        


sumber:google

3. menghidu haruman perfume yang berlebihan akan menggangu kepekaan deria bau... (>_<)

ini kerana perfume yang di sembur akan menimbulkan aroma yang menyengat dan hidung akan  menjadi tidak peka buad sementara waktu untuk mencium bau lain. oleh itu, hindari mencuba menghidu perfume lebih dari 3 kali . petua untuk kembali kan deria bau you all yang telah hilang adalah dengan menghidu bau aroma kopi... 
         

p/s: kan selalu orang jual minyak wangi ada bagi bau aroma kopi kan... sebab nak neutralkan kepekaan 
       bau hidung kita. ... :D


oke.. setakat itu sahaja yang boleh aku kongsikan dengan kaurang.. terbaca benda nie kat majalah... hehe.. maaf tulisan kecil sangat.. :D


KLIK SINI BOLE------> terimakasihsudiklik






2 comments:

Iema Gurlz said...

nice info... ^^
btw, iema dtg singgah dan follow sini ^^

eCha said...

@Iema Gurlz thanks iema... :D